Kategorier
Inredning

Fördelar med mattor 

Vad är ofta skillnaden mellan ett trivsamt, personligt och inbjudande hem och ett hem som känns tråkigt och stelt? Man kan ofta bortse från möblemanget och vilka typer av möbler man valt i denna fråga. Det spelar ingen roll om du har de mest exklusiva möblerna som finns. 

Ditt hem kan ändå sakna den där viktiga känslan och upplevas som väldigt sterilt. Ett bra sätt att komma bort från den känslan och byta den mot en mer hemtrevlig, inbjudande sådan är att använda textilier i allmänhet och mattor i synnerhet. Mattor är ett väldigt effektivt sätt att skapa en ombonad känsla i hemmet – utan att på något sätt göra att det tappar spänning. Tvärtom. 

Här nedan ska vi titta närmare på några fördelar som finns med mattor och varför du ska använda sådana i ditt hem. 

  • Skapar en hemtrevlig känsla. En matta mjukar upp hela inredningen. Har du ett kalt golv så handlar det om en ocean av yta som kan kännas skrämmande. Golvet tar över showen, men på fel sätt. Genom att använda mattor så kommer en mjukare framtoning där golvet syns, men där det inte hamnar i det direkta blickfånget. 
  • En inredningsdetalj. Mattor kan användas som dels en fristående detalj i inredningen eller som ett effektivt sätt att binda samman övrig interiör genom. Har du en matta med annorlunda mönster, i en udda form eller i en stark kulör så har du också en inredningsdetalj som talar för sig själv. Har du en matta som går i samma ton och färgskala som exempelvis väggar – eller vissa möbler – så knyter du ihop inredningen och skapar en röd tråd i bostaden. 
  • Funktionella. Mattor ger skydd till ditt golv och det är en stor fördel. En annan sådan handlar om att de ger värme och att de är sköna att gå på – i synnerhet under vintern. Mattor dämpar även ljud och ger, genom detta, en behagligare inomhusmiljö. En matta i barnrummet är definitivt något som grannarna kommer att tacka dig för.