Kategorier
Golv

En golvslipning i Stockholm som förändrar hela hemmet

Många tror att man måste byta golvet i hemmet där det blivit repigt eller slitet. Så är inte alltid fallet då en bra golvslipning i Stockholm kan lösa mycket.

Golvet i våra hem får stå ut med mycket. Varenda dag trampar vi rundor på det och i barnfamiljer händer det att golvet utgör den främsta arenan för lek. Småbilar körs över det och vid oändliga turer med dockvagnar används golvet som underlag. Stolar dras längs golven och inte sällan spiller vi mat och annat på dem.

Det är med andra ord inte konstigt ifall golvet hemma börjar se ganska tråkigt ut efter många år av trogen tjänst. Kanske har man lyckats göra djupa repor i det eller till och med spillt något som gett beständiga fläckar. Ett sådant golv är inte roligt att se på varenda dag. Det blir ingen vacker fond till övrig inredning och kan faktiskt förstöra hela känslan i ett hem.

För den som bor i Stockholm kan ett nytt golv kännas som den enda möjligheten när det gamla blivit slitet. Så är dock inte alltid fallet. Att slipa golv i Stockholm är ofta en lösning som får golvet att hålla många år till. Därför är det klokt att se över möjligheten för en golvslipning i Stockholm innan man väljer att bryta upp det gamla golvet och ersätta det med ett nytt.

Så får parketten nytt liv med golvslipning i Stockholm

I många äldre fastigheter i Stockholm ligger det vackra parketter som lagts i tjusiga mönster och som familjer älskat i många generationer. Bor man i ett sådant hem vill man troligtvis inte byta ut sitt fina golv i första taget. Golvet är oftast en stor del av charmen i äldre lägenheter i Stockholm och bör därför vårdas så väl det bara går.

För att lyckas hålla sitt vackra golv vid god vigör under lång tid krävs det att man då och då satsar på att slipa golv i Stockholm för att få fram golvets verkliga skönhet. Ta bort de värsta reporna och behandla golvet på nytt för att göra det slitstarkt igen. Tar man för vana att se över sina golv med jämna mellanrum håller de ofta mycket längre.

En bra parkett består av ganska tjocka trästavar när den är ny. Detta just för att man ska kunna slipa golvet. Och ett solitt golv i trä tål en hel del och kan ofta slipas många gånger innan det blir för tunt. Vid en golvslipning i Stockholm är det bara några millimeter av golvet som slipas ner. De som jobbar med golvslipning vet exakt vad golvet tål och behandlar det därefter.

Byta look med en golvslipning i Stockholm

Väljer man att utföra golvslipning i Stockholm kan man passa på att ge golvet ett nytt yttre i samma veva. Genom att behandla golvet med exempelvis en tonad olja kan hela hemmet få en ny känsla. En gulnad parkett kan åter bli riktigt snygg ifall man exempelvis behandlar den med någon typ av vit pigmentering.

För den som uppskattar mörka golv kan en bets med mörkt pigment ge golvet ett helt nytt yttre. Kanske stämmer ett mörkt golv bättre ihop med valet av inredning. Att betsa om samtidigt som man väljer att slipa golv i Stockholm är en mycket enkel procedur.

Vill man ha ett hem som känns jordnära och där naturen spelar stor roll kan man välja att ge sitt golv en nästintill osynlig behandling. En enkel olja som enbart ger golvet lite skydd syns nästan inte alls. Träet får då skifta i sin helt naturliga kulör och åldras precis som det vill.