Kategorier
Kontor

Ergonomisk kontorsinredning lönar sig på sikt

Visst vill du att din personal ska hålla länge? Du kan spara både pengar och ryggar genom att satsa på ergonomisk kontorsinredning. Det som är bra för personalen är bra för företaget.

Många företag satsar hårt på den estetiska delen av sin kontorsinredning. Dagens kontor liknar ofta stora lounger, med flytande arbetsplatser och designmöbler. Det är visserligen snyggt och ger en modern känsla till hela arbetsplatsen, men frågan är hur bra arbetsmiljö det egentligen ger. Om du inte redan nu har tänkt köpa in ergonomisk kontorsinredning till ditt företag är det dags att börja göra det. Och mer därtill. Det räcker nämligen inte att tänka, du måste göra det också.

Ergonomisk kontorsinredning viktigt för personalhälsan

Du har allt att vinna att satsa på kontorsinredning som inte bara är stilfull utan även ergonomisk. Även om det brukar sägas att kontorsnissar inte är kroppsarbetare är det ett helt felaktigt påstående. Ingen kan nämligen frikoppla sig från sin kropp. Även stillasittande, mer eller mindre statiskt arbete, sliter hårt på en människokropp över tid. Arbetsrelaterade skador är absolut inte något som bara drabbar de som arbetar med tyngre, fysiska arbeten. Din kontorspersonal riskerar också att dra på sig dåliga ryggar, även om det kanske tar lite längre tid än för de som arbetar med tunga lyft inom exempelvis vården. Och som du nog är medveten om är personalhälsan något som påverkar hela företagets ekonomi. Att lägga ned några extra kronor på ergonomisk kontorsinredning kan spara många slantar och arbetstimmar i långa loppet.