Kategorier
Solskydd

Skaffa en snygg gardinkappa till rummet

Gardiner uppfanns en gång i tiden för att förhindra drag från fönstren. Men idag är det mer en prydnad för rummet, eller ett sätt att skapa insynsskydd, som med en gardinkappa och två längder.

Är du på jakt efter en gardinkappa? Kan det vara för att du vill få en snygg inramning av fönstret? Eller är det för att du har ett dragigt fönster och vill få något som täcker det? Vad anledningen än är till att du söker en gardinkappa, så finns det alltid något som passar för dig och ditt rum. Och just där är det viktigt att du tänker efter noga, för det är just rummets funktion och utseende som din gardinkappa ska passa till. Ett trick som många tyvärr missar.

Gardinkappa i olika modeller

En gardinkappa är ett stycke tyg som täcker hela gardinstången, men som endast går ner en liten bit över fönstret. Det gör att du kan få ett insynsskydd ifall du vill, och även en täckning för fönster som drar. Men idag är det egentligen ingen som måste ha gardinkappor av den anledningen. Oftast väljer man istället gardinkappor och gardinlängder för att man tycker att det är dekorativt. Det är en kombination som ramar in fönstret på ett snyggt sätt och delar som kompletterar varandra. Du kan till och med välja en gardinkappa med olika mönster samtidigt som du väljer gardinlängder som är enfärgade. Tänk bara på att gardinkappan ska passa med rummets funktion och de färger som finns.